top of page
Mijn ervaringen

"Werkend met kinderen ervaar ik opmerkelijke vooruitgang. Hier kunt U lezen over mijn ervaringen in mijn praktijk. Sommige ouders willen graag hun ervaringen delen, dan plaats ik op verzoek de door hen ingezonden brief. Soms schrijf ik zelf een stukje. In overleg en pas na toestemming van de ouders."- Anouk

 

De namen zijn veranderd in verband met privacy van mijn cliënten.

...Feedback ouders - 2

Hoe hebben jullie de Speltherapie in het algemeen ervaren? Voor je kind?

Heel positief. We zien een duidelijke verandering in onze zoon. Hij komt beter voor zichzelf op (hij heeft meer zelfvertrouwen), luistert beter naar zijn gevoel en kan dit ook beter delen, heeft betere sociale interactie.

En als ouders de ouderbegeleiding?

Ook heel prettig. We hebben veel aan jouw tips gehad. Kleine dingen zoals hem meer de rol van de oudste te geven: later naar bed laten gaan, of geen schermtijd meer na het eten, hebben echt geholpen. Ook vonden we het prettig dat jij constructief meedacht over zorgpunten die we bij jou neerlegden.

 

Heb je tijdens de periode dat je kind in Speltherapie was een verandering in zijn spel, denken, voelen en/of handelen gemerkt?

Ja, hij heeft geleerd zijn gevoelens onder woorden te brengen en kwam zelf tot het inzicht dat dit helpt/ervoor zorgt dat hij zich sneller weer goed voelt. Ook weet hij beter wat hij nodig heeft om zich goed te voelen en hij kan dit ook benoemen. Als hij rust nodig heeft, dan zegt hij dat hij even alleen wil zijn. Hij is ook beter in staat om contact te maken en samen te spelen. Ook is hij in de loop van de speltherapie steeds meer buiten de gebaande paden gaan spelen (originele tekeningen, zelf verhalen verzinnen, zelf loombandjes ontwerpen) en heeft merkbaar meer zelfvertrouwen gekregen.

 

Welke adviezen, informatie, handreikingen, inzichten zijn je het meest bijgebleven?

Dat we de dag goed moeten afsluiten (geen schermtijd, de dag een-op-een doorspreken) en dat we hem meer de rol van oudste moeten geven omdat dit goed is voor zijn zelfvertrouwen (later naar bed, andere dingen met hem doen dan met zijn jongere zusjes) en hem helpen om samen te spelen. Ook het inzicht dat ons kind rust nodig heeft omdat zijn hoofd anders overloopt van de prikkels en dat we hem kunnen ‘ontladen’ door meer fysiek contact met hem te maken omdat hij dan uit zijn hoofd komt.

 

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Zeer prettig en constructief. Je oordeelt niet maar hebt ons wel inzichten gegeven. Ook dacht je goed mee over oplossingsrichtingen. We merkten dat onze zoon zich erg prettig bij jou voelde en vonden het fijn dat je teruggaf wat er uit de sessies was gekomen. In het begin deed je dat zowel even mondeling maar vooral in de mail, dat vonden we prettig omdat je dan iets meer nuance aangaf. Dus dat is gelijk een tip; ook al heb je kort mondeling aangegeven hoe de sessie is verlopen, dan is het alsnog fijn om het even op de mail te hebben.

 

Wat zou je anderen over de Speltherapie vertellen?

Dat het een kadootje is voor ieder kind. Wij vonden het een heel waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van onze zoon maar ook van die van ons als ouders.

Hartelijk dank voor je oprechte aandacht, inzichten en hulp. Wij zijn heel enthousiast en zullen jou altijd aanbevelen!

 

Welke adviezen, informatie, handreikingen, inzichten zijn je het meest bijgebleven?

Hem behandelen als een zes jarige ook al komt hij met moeilijke vragen. En als hij emotioneel is of als hij iets moeilijk vind dit te benoemen.

 

Hoe heb je de begeleiding ervaren?

Begeleiding was goed en wat ik heel erg waardeer is dat ze tijd nam voor ons.

 

 

bottom of page