top of page

Ervaringen uit de Praktijk

Verhaal over ons zoontje Q. 3 jaar

Verhaal over ons zoontje Q. van 3 jaar. “Hallo ouders. Graag willen wij ons verhaal vertellen. Enig tijd geleden zijn we benaderd door de leidsters van de crèche waar onze zoon op zit. Hij functioneerde wel goed, maar uit zijn gedrag bleek dat hij op een of ander manier wel wat agressiever was dan de andere kindjes. Op momenten dat hij niet zijn zin kreeg, sloeg hij de kindjes of kwam met woorden die niet bij een kind van 3 hoorden.

We kregen een gesprek en de leiding stelde voor dat speltherapie wel goed voor hem zou kunnen zijn. Wel moet ik vertellen dat mijn ex en ik al 2,5 jaar uit elkaar zijn, en dat onze zoon het daardoor moeilijk heeft gehad waardoor zijn gedrag anders was dan normaal. Buiten dat doen we als ouders nog veel samen met de kinderen en gingen er samen mee akkoord.

De crèche leiding vertelde dat Anouk een speltherapeute is en dat ze het onwijs leuk en goed doet. Wij hadden zoiets van: Nou het gaat om ons zoontje, dus ja…als hij er alleen maar beter van word, waarom ook niet.

Anouk heeft contact met ons opgenomen. We kregen eerst een gesprek en daar schreef ze alles op wat wij vertelden. Wat heeft die vrouw toch een innerlijke rust bij zich! Onze zoon ging voor het eerst naar haar toe. Hij wilde in eerste instantie niet, hij vond het spannend. Hij huilde even liet zich toen troosten door Anouk. Na afloop kwam hij rustig weer uit de speelkamer. Q. houdt erg van tekenen en schilderen. Na enige tijd kwam er, wonder boven wonder, thuis weer meer kleur in zijn tekeningen. Kleuren die wij nog nooit in zijn tekeningen hadden gezien. Zijn lievelingsknuffel was ineens zijn kindje en ook heel vaak zijn beste vriendje die hij altijd bij zich had. Hij begon ook meer en beter te praten. Vertelde precies wat hij wou en hoe het moest. Hij kon zich eindelijk verstaanbaar maken. Ook liet hij weten waar hij van gediend was of niet. Waar ik ook met Q. kwam, zeiden ze: Wat is hij rustig geworden zeg! Wauw, wat een ander kind! Heel rustig, vraagt tegenwoordig alles, deelt makkelijker dan daarvoor en is niet meer zo gefrustreerd als vroeger. Dat dit gewoon bestaat.

Zijn therapie ( 9 sessies) zit er nu op. We hadden nog een laatste gesprek met Anouk gehad en het was mooi hoe ze het verslag van onze zoon had geschreven. Mooi om te lezen hoe hij als dag 1 daar binnen kwam en hoe hij zijn laatste dag daar weg ging. Ook in samenwerking met de crèche, hadden de leidsters ook een verslag van hem gemaakt hoe hij nu functioneerde. Mooi hé, als je met z’n allen dit kan doen voor een kereltje van 3 jaar.

Wij als ouders zijn heel erg blij dat speltherapie bestaat. Het heeft onze zoon en ons enorm geholpen. De crèche was er ook goed bij betrokken en de samenwerking van alles was gewoon top. Anouk is een heel rustgevend persoon, je wordt als persoon al rustig als je met haar praat. Laat staan de kinderen. Anouk heeft heel veel geduld, niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders. We hebben enorm veel van haar en onze zoon geleerd. Nu is het zelfs zo, als Anouk terug is van haar zwangerschapsverlof dat we onze oudste zoon ook naar haar toe brengen.

Anouk, je hebt het al zo vaak gehoord, maar nu voor derden willen we je alsnog bedanken voor de moeite die je hebt genomen.

En de resultaten mogen er zijn!

Dankjewel”

#agressief #slaan #scheldwoorden #speltherapie #scheiding #anoukvanrijn #frustratie

Nieuwste ervaringen
Archief
Social
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page