top of page

Ervaringen uit de Praktijk

Gepest worden, pesten en boosheid

Gepest worden, pesten en boosheid. Ervaringen van de ouders van M. "Onze dochter was altijd een vrolijke en actieve meid, met veel vrienden en vriendinnetjes. Maar in groep 4 bleven de uitnodigingen uit voor feestjes en ook bij elkaar spelen werd sporadisch. Haar gedrag veranderde en ze werd boos, stil, verloor snel haar geduld enz.

Door de speltherapie werd duidelijk dat ze gepest werd in de groep en dit besprak ze niet met ons of haar leerkrachten. Alles kropte ze op en het kon ook niet anders dan dat de ontlading dan plotseling en snel kwam met niet wenselijk gedrag; slaan, schoppen en zelfs steken met pennen. Samen met Anouk zijn we met dit gedrag aan de slag gegaan en hebben geprobeerd om voor haar toepasbare oplossingen te verzinnen.

Langzaam aan zagen wij verandering in gedrag en ook in vriendenkeuzes. Zelf geeft ze nu ook zelf heel goed naar ons, als iets haar teveel is. Of overlegt ze hoe het misschien anders kan. Het gaat nu heel goed met onze dochter zowel thuis als ook op school.. Ze heeft een wisselende vriendenkring, ze kan haar gevoelens nu uiten naar andere kinderen toe en ook naar volwassenen. Ze staat nu weer echt met beide benen op de grond, en met deze twee steunpilaren kan ze heel veel aan. Hiervoor heel veel dank Anouk."


Nieuwste ervaringen
Archief
Social
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page