top of page

Ervaringen uit de Praktijk

Autisme en beter leren samenspelen...

Autisme en beter leren samenspelen, verdiepen en verbreden van spel. Ervaringen van de ouders van T. “Wij zijn heel positief over de speltherapie en spelbegeleiding voor onze zoon T., die autisme heeft. Niet alleen op school maar thuis is T. ook vooruit gegaan in zijn spel, hij heeft veel minder minder moeite met verliezen tijdens gezelschapsspelen. Ook een nieuwe ontwikkeling is dat hij regelmatig naar buiten gaat om vriendjes van onze straat op te zoeken, om verstoppertje en tikkertje mee te spelen. Hij begrijpt nu wel wat de bedoeling is van deze spelletjes en heeft er veel plezier in. Hij begint ook meer fantasie te gebruiken in zijn spel.Wij hebben thuis een kamer in de zolder waar hij een soort van stad heeft nagebouwd, daar zijn veel auto’s, er is een snelweg, een kerk, een paar wasstraten, een aantal parkeerterreinen, rotonden, stoplichten enz. Er komen steeds nieuwe elementen erbij. Het blijft wel een plek waar wij alleen mogen kijken en waar alleen hij dingen kan verplaatsen of toevoegen.

Wij willen je heel hartelijk bedanken voor jou hulp aan onze zoon! Groetjes, Familie P.

#autisme #anoukvanrijn #helendspeltherapie #samenspelen #spelen #tegenverlieskunnen #speltherapie #spelbegeleiding #buitenspelen

Nieuwste ervaringen
Archief
Social
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • Pinterest - White Circle
  • Instagram - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
bottom of page